El Paper dels Arquitectes en Espanya 2/ El Papel de los Arquitectos en España 2

(1) o per què els grups dominants ens tenen tírria
    o por qué los grupos dominantes nos tienen tirria

Pot ser no és cap coincidència que al mateix temps que volen acabar amb els arquitectes estiguen redactant una nova llei d’educació en la qual la filosofia perd la càrrega lectiva actual. 

Puede que no sea coincidencia que al mismo tiempo que quieren acabar con la profesión del arquitecto, se esté redactando una nueva ley de educación (LOMCE) en la cual, y entre otras muchas cosas, la filosofía pierde la carga lectiva que posee actualmente en los estudios de ESO y Bachillerato.


Perquè no ens enganyem…aquell punt artístic que la gent veu en nosaltres, sobretot en contraposició amb els enginyers, no és per res vena artística, sino filosòfica. 

Gràcies a les asignatures d’estètica (filosofia de l’art), projectes,  composició arquitectònica i tantes altres, els estudis d’arquitectura ens aporten l’art de fer preguntes, es a dir, de dubtar de les coses que es donen per vàlides, de questionar-nos la realitat (per què les coses són com son?, què passaria si…? i un llarg etc).

I clar, les persones que es questionen la realitat i la posen en dubte, són incòmodes…pot ser per això incomodem més els arquitectes que els enginyers, amb els que compartim únicament la vessant tècnica de la carrera, que a dia de hui suposa entre un 10 i un 30% del nombre de crèdits totals i que són matemàtiques, física i poc més.

Llegir + per què els arquitectes estem molt, però que molt indignats


Porque no nos engañemos…aquel punto artístico que la gente ve en nosotros, sobretodo en contraposición con los ingenieros, no es para nada vena artística, sino filosófica.

Gracias a las asignaturas de estética (filosofía del arte), proyectos, composición arquitectónica y tantas otras, los estudios de arquitectura nos aportan el arte de hacer preguntas, es decir, de dudar de las cosas que se suelen dar por válidas, de cuestionarnos la realidad (¿por qué las cosas son así? ¿qué pasaría si…? y un largo etc.)

Y claro, las personas que se cuestionan la realidad y la ponen en duda, son básicamente incómodas…puede que sea esa la causa de que incomodemos mucho más que los ingenieros, con los que compartimos únicamente la parte técnica de nuestros estudios, que a día de hoy supone entre un 10% y un 30% del número total de créditos y que son básicamente matemáticas y física y poco más.

Leer + por qué los arquitectos estamos muy, pero que muy indignados

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *